frassebrasse

Gott mytt år

Kategori: My life

Halvtimma kvar till det nya året! I år firar jag hemm och inget fest då jag jobbar imorn kl 8 :(

Femte julklappen

Kategori: My life

Fick denna fina nagellack av fiiiina T :) glitter röd nagellack av märket OPI :) den blir sjukt fin på naglarna!!!

Fjärde julklappen

Kategori: My life

Ooooouuuuuppps jag glömde igår att lägga in 4juklappen!!! Men jag gör det idag! Jag fick googles för att åka snowboard :)

Jag ser grymt snygg ut i dom!!! Hahaha noooot :p

OBS! Hjälmen på bilden har jag köpt innan. Så den var min från ca förra året!

Pröva ;) du ska säga färgen på ordet inte själva ordet ;)

Kategori: My life

Tredje julklappen

Kategori: My life

Tredje julklappen var inte bara till mig!!! Jag och syrran fick: Volume & curl från BaByliss

Jag sitter nu med grejerna i håret och ser underbart vacker ut.

Mat

Kategori: My life

Jag gjorde grillade bananer med kokosås och kokos topping :) Om jag får säga så blev det MUMS!!! Plus det blev nåt lite annorlunda till kvällsfikan här hemma :) Annars blir det ju tråkigt med vanlig rostad bröd...fast det e ju GOOTT :P

Andra julklappen

Kategori: My life

Andra klappen är en: KLOCKA

Den här fick jag av mammas kompis och hennes man :) Den är sjukt fin tycker jag! Dock tycker jag om lite större klockor men jag kommer använda denna iallafall :D

Första julklappen :)

Kategori: My life

Första julklappen jag tänkte dela med mig är: En TAVLA!

Jag fick av pappa en tavla av mig själv :D han förstorade upp en bild av mig. Den är 50x70 i storlek svartvit :) Mamma har redan satt upp den på vardagsrummet :)
Dock vet jag inte om den vr till mig eller om den var till hemmet...för nu planerar de göra en till syrran och en på hela familjen och sätta upp dem.

Idé

Kategori: My life

Jag tänkte visa er alla mina klappar men en åt gången :D

Awesome

Kategori: My life

Idag börjar mellandags reorna :) wooop woooop det blir att slösa pengar :)

Nothing to say

Kategori: My life

Inget kan beskriva hur jag känner när jag läser detta... Även om jag vet att du inget menade!!!

Ett ord räcker..

Kategori: My life

Ibland behövs inte mer än ett par ord för att få en person att må dåligt. Känner man personen så vet mn vart gränser går och vill man göra personen illa så lyckas man ganska lätt.

Idag är det dagen före jul och hela julandan borde vara i varje människas själ. Varje person borde vara glad och glädjas åt vad de har. Men vissa njuter av att se andra lida och gör så att de lider för att de ska kunna vara glada.

Men som sagt ibland går man för långt och man ser inte hur illa man gör. Tills det blir för sent och man inte kan säga förlåt.

Min julanda dog för 30 min sen! Det är dagen före jul och jag känner för att ta ett flygplan härifrån och när jag är i luften hoppa ner utan fallskärm och ja göra pulver av mig själv. Inget nån säger kan göra så att jag ändrar mina tankar.

Film

Kategori: My life

Jag har tittar på ca 5 filmer idag och 3 var på jobbet :O hahaha det var fett chill på jobbet nästan inget att göra ;)


Men snart är det JUL!!! Wihooo jag längtar!!!

Follow

Kategori: My life

Okej har ni Twitter eller Instagram så får ni gärna följa mig där :)

Twitter: @francibransi
Instagram: @fraaanceeen

Jag uppdaterar där med mer bilder än här ;)

To do list

Kategori: My life

Hittills har jag lyckats göra allt det här:

1 väcka syrran
2 göra så att syrran åker till skolan
3 fixa kläder till mig
4 städa det mammas man och syrran hade stökat till
5 åka till stan
6 tandläkar kontroll vid 12
7 lämna salami korvar
8 vänta på mamma :)

Så nu sitter jag på tåget på väg till tandläkarn och är sen :( så jag är på nr 5

Banslig

Kategori: My life

Okej jag vet att jag är 20 bast men jag hatar att sova ensam! Därför har jag alltid sällskap av min söta fina nalle! Ja det kanske är barnsligt men han har jag berättat alla min djupaste hemligheter för. Det blir inte kudden som får ta upp mina tårar utan det är han. Jag fick min nalle på alla hjärtansdag av min mamma :D

Nallen är lite speciell btw för det är ingen vanlig nalle utan jag fick "göra" honom. Han har ett hjärta i sig med en liten önskning som inte har slagit in. Juste han har pijamas på sig för han skulle inte va näck ;) och det är en HAN.

Okej varför säger jag det här??? Jo för att jag bågar erkänna att jag sover med ett gosedjur även om jag är 20. Jag skäms inte han ligger alltid på min säng vem än som kommer så ska han ligga där.

Julgran

Kategori: My life

Eftersom det var 4:e advent idag så bestämde sig mamma för att vi skulle ta fram julgranen! Vi har en plastgran för både mamma och syrran är allergiska mot riktiga granar. Men jag tycker vår gran blev sjukt FIN!!!

Fail?

Kategori: My life

Vi gjorde pepparkakor på jobbet skit kul var det men vi lyckades inte med att få dem i rätt färg :( Vi fick några för bruna och andra för ljusa :p Höhöhö tur att de inte var mitt fel!!! Jag hade INTE hand om ugnen!

God morgon

Kategori: Jobb

jag har haft en ganska lugn natt här på jobbet. Bara en av boenderna gick upp vid typ 04 på morgonen men tur för mig så var jag redan uppe och drack vatten. Sen så var han väl uppe i 10-15 min. När jag trodde att han hade gått hem och jag gick ut kommer han fram från hissen (han tog inte den) Så jag blev skit rädd. Men jag tog honom in i hans lägenhet och stopa in honom i sängs. Sen så somnade han igen så det var chill fram till 07. Som jag vaknade för andra morgon personalen kommer 08 och jag måste äta innan han/hon kommer. Hej då för nu bloggar mer när jag kommer hem :D

Workupdate

Kategori: Jobb

Jag sitter på jobbet och pratar i telefon (A) Men idag var det disco som stod på schemat och det var KUL.. sen har det inte hänt så mycket mer. Förutom att de har fixat med vattenskadad som har funnits i huset. Så vi har varit utan vatten några timmar per dag. Inte för det påverkar mig så mycket för det har sovit de timmar som det har jobbat. Men igår så var jag tvungen att laga mat vid typ 11-12 för vi skulle inte nåt vatten alls till typ 14 och syrran skulle komma hem vid runt13. Men nu ska jag kolla på film och sluta prata i telefon.

Bleker tänderna

Kategori: My life

Jag gick i måndags till tandläkaren för att börja behandlingen av att bleka tänderna. Jag är inne i min andra natt av 15 nätter! Say whooot?!?!? Jag är inte van än av att använda nattskena med blekningsmedlet. Varje gån jag pratar med skenan så läspar jag :s och min snälla lilla ayster retas med mig :( Men jg måste säga för att vara andra gången så märker jag redan skillnaden!


Okej varför jag valde att bleka tänderna hos tandläkaren och inte med tandblekningsmaskinerna som finns att köpa lite överallt??? Jo för att jag pratade med min tandläkare och sa att jag funderade att köpa en sådan maskin vi kollade upp den för hon ville veta hur den såg ut osv. Hon sa att den inte var någon vidare ide för ljuset som maskinen hade skulle förstöra mitt tandkött och genom de göra så att mina tänder ruttnade! Ja jag blev skit rädd och frågade hur mycket det skulle kosta om hon gjorde de. Hon sa 2000:- jag kollade runt på nätet efter andra seriösa tandläkare som blekte tänderna och ingen var billigare. Så jag bestämde mig för att ge mig själv en loten present och här e jag nu med skena i munnen :)


Jag är super nöjd! Jag gick dit en gång för att hon skulle göra själva modellen av mina tänder. Sen en till gång för att den första inte blev bra. Sen tredje gången för att börja blekningsprocessen! Nu ska jag gå tillbaka på måndag för att kolla hur llt går!

Jag rekomenderar verkligen att gå till tandläkaren och få info om hur man bleker tänderna bäst utan att förstöra dem!!!


Bild på modellen hon gjorde av min mun! Och på min skena slm är på ;)

Gooooood eftermiddag

Kategori: My life

Jag har nyss vaknat :) jag var uppe igår till runt 03:00 Men det är ingen ursäkt till att jag vaknar nu! Utan min "ursäkt" är att jag älskar att sova länge och eftersom ingen är hemma så får jag passa på att göra de ;)

Idag är det sista kurs dagen :( jag kommer sakna T&H :( men vi sa att vi skulle ses så ofta vi bara kunde ;) så det är ju SUPER!

Hallå det har typ nyss slagit mig att det är 10 dagar kvar till jul :D wiiiihooo Har ni köpt alla julklappar??? Eller väntar ni in de Ista dagarna??? Jag har då köpt allt jag behöver köpa :) så jag är nöjd! Dock behöver jag slå in allt men jag kommer nog göra det i helgen då vi ska ta upp julgranen då! Så det blir nog bra :)


Jag funderar på att dra ner till källaren och leta efter min fina hemgjorda tomteluva som jag har varje jul! Men jag har ingen nyckel så jag måste nog vänta på mamma och hon kmr antagligen säga nej :( Vi får se hur det blir ;)

En bild säger mer än tusen ord!

Kategori: My life

Filmkväll

Kategori: My life

Kollar på TWILIGT som går på kanal 5! Jag har den hemma men det e så mycket roligare att kolla på den på tv :p

Present :)

Kategori: My life

När mamma kom hem idag så hade hon en liten present till mig :) Inte inslagen men ändå en liten gåva :) Okej det va inte direkt till mig men det var till MIN mobil :p

Det var ett nytt skal med en julgran :)

Lucia

Kategori: My life

13 december idag :) det betyder 2 saker!!!
1 Det är LUCIA idag :)
2 Det är Teddys födelsedag :) han blir hela 26 år.

Våra söta grannar kom med lucia kläder och vi (jag) fick en egen liten show :)

Do you remember?

Kategori: My life

Okej uppdate om mitt blåmärke...ni kommer väl ihåg inlägget från söndags????? Annars skrolla ner lite ;) Men så här ser det ut och fy fan vad ont det gör!

Prov

Kategori: My life

Okej jag gjorde SKIT ifrån mig på provet!!! Jag kunde INGET jag satt och pluggade på helt fel saker! Gaaaaaaaaaah!!! Lärar jäveln tog instuderings frågorna till provet! Han hade fan inte ens med halva kursen! Asså varför ska man läsa fysiologi om det ända som kommer är menstrationen och INGET mer?!?!?!?!?! Aja jag ska lämna in sista arbetet och säkrar ett MVG! Men fu king cp lärare...jag e såååå jävla arg på han!!!!

Efter skolan så gick T, H och jag till donken IGEN moahahaha skit gott!!!

Men under provet fick jag lapp av T där hon bad mig rita ett öga... JAG RITA?!?!? Ahhahaha fulaste ögat blev de :p



Syrrans dans

Kategori: My life

Okej ni får nån bild på syrrans dans :)


Hon e SÅ JÄVLA BRA!!!!

Pluggar som en GALNING

Kategori: My life

Hej tog nyss en liten paus från mitt natur b pluggande. Jag har prov imorgon och jag känner att jag kan INGET :O Så jag pluggar nu som en liten okej STOR galning :P

Men idag hade min syrra ballet uppvisning *stolt syster varning* hon dansade en solo i TÅSPETSSKOR!!!! det va sjukt fint. Jag tog en massa bilder dock gjorde syrran en massa grimarser för hon hade ont i fötterna så halva av bilderna ser hon WEIRDO ut :P


Jag har brett ut mig i matbordet tihiii :P har kepa för att lampan e stark!

Klantskalle

Kategori:

Japp jag är en KLANT!!! Jag ramla av sängen idag! Inte när jagsov utan när jag skulle lägga upp en grej i garderoben längst upp. Och jag ÄR KORT, så jag står på tå i kanten av sängen känner att jag kommer ramla men lutar mig mer mot garderoben. Allt slutar med att hela jag trycks mot garderoben ramlar på golvet och slår till ansiktet(höger sida) och landar på höger knä. Kollade till knät och inget blod jag känner efter och säger högt "skit jag har ett blåmärke" min kropp reagerar fort när det gäller stora blåmärken! Va händer 5min efter jo jag kollar på knät och blåmärket var redan ute :( Klantigare kan man fan inte vara :(

Aja får väl stå ut med den ett tag synd bara att det är 2 veckor till jul och jag kommer antagligen ha kvar cp blåmärket!!!

Svullet ansikte

Kategori:



Så ser mitt fejs ut just nu... Hela höger sidan är svullen... Dock inte lika svullen som igår men det gör ändå ONT! Har bara fått i mig lite soppa men inget jag ska tugga på.

Jag tittar tillbaka och önskar att saker var annorlunda

Kategori: Minnen

Jag satt och kollade på gamla bilder och önskar att jag kunde gå tillbaka till den tiden. Jag har kollat på bilder från gymnasie tiden och shit ibland önskar jag mig tillbaka dit men annars önskar jag att jag hade valt annorlunda. Frågan är vad jag skulle ha vart i mitt liv då. Jag ångrar inget av det jag har gjort eller sagt.

Kollade på en video från gymnasiet och undrar vad som hände med den vänskapen? Var allt bara mitt fel? Men sen tänker jag på hur dåligt JAG har mått och då ångrar jag inget för ingen av dem inte var där!!!
Jag har insett hur få BRA vänner jag har och DET ÄR JAG GLAD ÖVER!!!! Men jag måste säga att det jag skriver och säger STÅR JAG FÖR.

Gjort är gjort och inget kan ändras!!!


Bild från 3:an på gymnasiet

Paaaaaaaaaaain

Kategori:

Min högra nedre visdomstand håller på att komma och jag är i massa med smärta just nu :( Jag kan värken prata eller skratta...ändå så gör det så jävla ONT!!!!

Halva mitt ansikte är fan svullen :(

Working all day long

Kategori: Jobb

Hej här är jag på jobbet och bloggar. Har inget att göra förutom att hjälpa en av boenderna att göra en hotmail konto för hon vill använda msn. Sen så är en sjuk så det blir kolla tempen på henne vid lunch tid. Så jag har haft en TIDIG morgon. hahaha Men ska fortsätta jobba hörs senare med inlägg från mobilen som vanligt. Peace out

Hjälp

Kategori:

Behöver lite tips om vad man ska ge killar i present!!! Jag har ingen aning om vad jag ska köpa till en killkompis! Får lite panik då vi ska byta julklappar tidigt i år! Redan nu på lördag :O så kom gärna med lite ideer tack :)

Fick samtal idag (precis efter att jag kommit ur duschen) från jobbet där de undra om jag kunde komma imorgon mellan 09-13 tidiga morgon är inte jag bäst på men ja lite extra pengar skadar inte!!! Så det blir frukost med lillsyrran imorgon :D vi har inte ätit frukost tillsammans på länge!!! Inte ens nu till advent för ingen är hemma tidigt alla går på träning så vi har kommit fram till att tända ljusen på kvällen :) det pasar oss bäst!!! Men iallafall så blir det jobb imorn jag ser inte fram emot de men jag ska göra mitt bästa!

Aja god natt :)

Mycket prat lite gjort

Kategori:

Skola idag för genomgång av hela kursen. Men allt slutade med att A, T, H & jag satt och pratade om allt annat än natur! Men hallå vi var bara 4 st som kom till lektionen och läraren brydde sig inte! Sen var A tvungen att gå så det blev T, H & jag man kan säga att det blev mycket prat och lite natur :p Hahaha men vi gick till Mc Donals och åt :) jag köpte 20 bitar mcnuggets meny (skit gott) H köpte samma sak och T 2 chesse :) Där satt vi 3 brudar och babbla som galningar! T lyckades till och med ragga upp en kille som jobbade där :O duktig tjej :D Hahahaha ganska kul att han gick förbi vårt bors typ 100 gånger bara för att kolla till fröken T :D Efter McDonals så åkte jag för att möta upp mammas man som skulle också hem vid den tiden. När vi nästan var hemma gick vi förbi centrum för att handla saker som saknades hemma. Mamma och jag gjorde en GOD smuldegspaj :D när jag kom hem :)

Men men nu ligger jag i sängen och gäspar som fan! Så dags att sova nu för att kunna vakna och väcka syrran imorgon och se till så att hon inte kommer sent till skolan :D

Bild från mataffären :) från godis avdelningen som är bredvid grönskerna :D


Bye bye nu bloggen hörs imorn :)

Sova, stan, klappar och burgare

Kategori:

Ja rubriken säger allt jag har gjort idag... Jag har inte sovit så bra den senaste veckan. Har vaknat tidigt å somnat sent mem förutom det så har jag haft samma dumma dröm. Så de blir inte mycket sömn. Men jag har lyckata dra mig till stan för att köpa julklappar :D Köpte klapp till mamma och till kompisen i Piteå :D efter att allt hade stängt i stan så bjöd jag med syrran till Mc Donalds för hon var hungrig! Sen blev det köra hem och ligga i soffan och kolla på tv :)

Julklappar

Kategori:

Jag börjar få ångest!!!!!! Har inte köpt några klappar alls!!! Ok jag mamma å syrran köpte pappas. Men sen inga fler :S jag ska dra till stan med syrran för att köpa mammas och hennes! Hon sa att hon ville ha 2 specifika böcker så hon kan ju följa med å kolla så jag köper rätt...sen kommer hon ju få nån stlrre födelsedagspresent :) Men svårast är nog mamma!!!!

Fan vilket härligt väder!!!

Kategori:

Model House

Kategori:

Sitter här mitt i fotoshooten med söta Alex :D har vart ganska bra :) här får ni lite smak prov på "amatör" bilder som jag tog med mobilen :D

Teletón

Kategori:

Teletón is a charity event held in Chile on a year basis ever since 1978, mostly within the first week December, unless a political election is being held in the country. The major Chilean television networks hold a 27-hour transmission, to raise funds in help of children with developmental disabilities (most commonly cerebral palsy) treated at Instituto de Rehabilitación Infantil ("Infant Rehabilitation Institute") centers of the Fundación Teletón.

Since the first telethon, over US$286 million has been raised, and 10 rehabilitation centers have been built in the cities of Arica, Iquique, Antofagasta, Coquimbo, Valparaíso, Santiago, Talca, Concepción, Temuco and Puerto Montt. Currently, 4 new centers for the cities of Calama, Coyhaique, Copiapó and Valdivia are in project.

During the annual event, local and worldwide stars participate in live events across the country. Teletón has been hosted by television personality Mario Kreutzberger, best known by his stage name Don Francisco, since the first event, aired in 1978. Each year, a poster child is elected to become the face of the charity.

With the exception of the initial Teletón in 1978, each year's goal is set to be exactly the total amount raised in the previous event, in the spirit of increasing the funds available to the Foundation to account for increased inflation and overall maintenance costs. Up until now, the goal has been reached and surpassed on all Teletón versions with the exception of 1995's, were the final account was roughly 12% short of that year's goal.

In Chile, the transmission of Teletón is an event of national unity and, proportionately, the most widely watched telethon in the world.



Det här händer i mitt hemland Chile just nu! 27 timmar från å med nu!

Tidig Julklapp

Kategori:

Fick ett par örhängen :D av en jobbkollega :) Skit snygga änglarörhängen :)